Bemutatkozás

MEDICOPUS Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

A SM Kaposi Mór Oktató Kórház irányítása alá tartozó Medicopus Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft-hez 2018 áprilisában csatlakozott a Kaposvári Egyetemről kivált Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézet.

A közel 3 évtizedes állattudományi területen végzett kutatásokban 33 állatfajon megközelítőleg 100.000 állatvizsgálatra került sor, melyek főként az élő haszonállatok testösszetétel meghatározására és a humán szív- és érrendszer területre fókuszálnak. Nemzetközi szinten nagy érdeklődésre tartanak számot a sertéseken végzett infarktus-modell kísérletek, melynek célja a katéteres úton kialakított akut miokardiális infarktus terápiás gyógykezelése. Ebben a munkában jelentenek hatékony segítséget a PET/MR és PET/CT vizsgálatok, amik világviszonylatban is egyedülállók az állatmodell preklinikai kutatásokban. Kardiológiában a kutatások célja a szívinfarktus, a koszorúér betegség, a sertéseken modellezett emberi betegségek PET/MR-rel történő vizsgálata. Az élettudományok mellett jelentős kutatások folynak az anyagtudományok területén is, melynek keretében új szénhidrogén-lelőhelyek próbafuratainak vizsgálata történik CT képalkotás segítségével, valamint motorblokkok és egyéb más autóipari alkatrészek CT tesztelését végezzük.

Kisállatdiagnosztikai szolgáltatást nyújtunk házi kedvencek és állatkerti egzotikus állatok betegségeinek diagnosztikájához, valamint sugárterápiát is végzünk daganatos megbetegedésben szenvedő állatoknak. A magas színvonalú munka érdekében az egység 1998-tól ISO 9001-es MIR, 2004-től ISO 14001:2004 KIR, illetve 2017-től GLP szabvány szerint dolgozik.